Оголосили підозру колаборанту з Ізюма, який будував кар’єру в окупаційній “народній міліції”

Після захоплення рашистами Ізюма 53-річний мешканець добровільно пішов на співпрацю з ворогом і отримав “посаду” у незаконному правоохоронному органі – так званій “народній міліції”. Як повідомив спікер Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула, в окупаційному органі чоловіка призначили спочатку на посаду в. о. дільничного, а згодом підвищили і призначили в. о. оперуповноваженого “Ізюмського відділення народної міліції”.

З липня до вересня колаборант виконував в інтересах окупантів увесь комплекс протиправних обов’язків: охороняв об’єкти інфраструктури, аптеки та склади; приймав скарги та заяви від громадян, відбирав від них пояснення; проводив огляди місця події, складав протоколи; вилучав у громадян зброю; опечатував речові докази та передавав їх до військової комендатури окупантів.

Напередодні деокупації колаборант втік з Ізюма разом з російськими загарбниками і наразі переховується від українського правосуддя.

Слідчі СБУ заочно повідомили фігуранту про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). За такий злочин до винного може бути застосоване покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років. Тривають комплексні заходи для встановлення його місця перебування та притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии