Під Харковом мешканці ледь не спалили власне село (Фото, відео)

Учора, 13 березня, близько 17:00 мешканці села Слобідське Харківського району підпалили суху траву на відкритому просторі на околиці села. Як повідомили у пресслужбі облДСНС, вітряна погода сприяла швидкому поширенню полум’я на велику площу. І тільки, коли фронт вогню почав підходити до меж людських поселень, мешканці забили на сполох і викликали рятувальників.

На той момент загальна площа пожежі вже досягла 7 га. На її ліквідацію і рятування села було направлено 10 оперативних підрозділів ДСНС з Харкова у складі 10 пожежних автоцистерн та більш ніж 50 осіб особового складу. Складність пожежогасіння полягала у наявності сильних поривів вітру, заболоченій місцевості та великої маси густої сухої рослинності і чагарників.

У Харкові рятувальники більше двох годин гасили пожежу на стихійному сміттєзвалищі

Причиною такого лиха стала безвідповідальність людей, котрі самі ж спалюють сміття і торішній сухостій. Щоб впоратись з вогнем та зберегти людське житло, надзвичайникам знадобилось понад 13 годин.

У ДСНС нагадали: випалювання сухостою під час дії воєнного стану – злочин. Він прирівнюється до диверсії і карається відповідно до статті 113 Кримінального кодексу України. За підпал з тяжкими наслідками може загрожувати до 5 років в’язниці.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии