Підозра у державній зраді: голова райсуду в Полтавській області сприяла окупантам

Заступник Генерального прокурора повідомив про підозру голові районного суду в Полтавській області у вчиненні державної зради (частина 2 статті 111 Кримінального кодексу України).

За матеріалами слідства, після окупації Бердянська російськими військовослужбовцями навесні 2022 року, голова райсуду почала активно співпрацювати з російськими спецслужбами та представниками країни-агресора, порушуючи свою присягу перед українським народом.

За дорученням своїх кураторів, вона надавала ворогові інформацію про проукраїнськи налаштованих працівників правосуддя, сприяла позитивному ставленню до окупаційної влади серед колег в Бердянському міськрайонному суді.

Власника прокремлівського видання “Політнавігатор” судитимуть за держзраду

Також вона здійснювала збір та передачу даних про розташування українських військових на території Донецької області. Не закінчивши своє негативне впливання, вона надала допомогу окупантам у формуванні штату незаконного підрозділу “Міністерства надзвичайних ситуацій Росії”, що було створене на території Бердянська.

Через певний час підозрювана виїхала на підконтрольну Україні територію та продовжила свою сумнівну “правосудну” діяльність очоливши один з районних судів у Полтавській області.

Комментарии