Поліція викрила міжнародний канал з постачання кокаїну в Україні (Фото)

У рамках процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора громадянину було повідомлено про підозру у незаконному виробництві, виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні чи збуті наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, мешканець Київщини, разом зі своєю знайомою, займався гуртовим збутом кокаїну на території України серед обмеженого кола осіб.

Цей злочинний канал був організований для постачання наркотичного засобу з Чеської Республіки до України.

Головний організатор особисто виконував функцію перевізника та кур’єра, здійснюючи поїздки за кордон для завантаження “товару”.

Заборонені речовини зберігались та фасувались для подальшої реалізації в орендованій квартирі жінки.

Здійснювали продаж клієнтам лише за готівку. Цей злочинний бізнес приносив близько 450 тисяч доларів США прибутку щомісяця.

Патрульні у Харкові затримали осіб, які мали наркотики та фото “закладок” (Фото)

Під час оперативних дій правоохоронці затримали головного підозрюваного під час спроби збуту 1 кілограма кокаїну.

Під час проведення обшуків за місцем проживання та в автомобілі було вилучено брикети з кокаїном загальною вагою приблизно 3 кілограми.

За даними “чорного” ринку, вартість вилученого наркотичного засобу може становити приблизно пів мільйона доларів США.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави. Також розглядається питання щодо повідомлення про підозру іншим особам, причетним до скоєння злочину.

Досудове розслідування проводить Головне управління Національної поліції України, оперативний супровід здійснює Департамент боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України за підтримки бійців спеціального підрозділу Територіальної оборони.

Комментарии