Поселив у себе росіян та обкрадав місцевих мешканців: на Харківщині судитимуть колаборанта

Після захоплення роійськими військами села Миколаївка Чугуївського району 60-річний місцевий мешканець підтримав збройну агресію РФ проти України та запропонував окупантам свою допомогу. Правоохоронці встановили, що під час тимчасової окупації зловмисник поселив окупантів у своєму будинку та забезпечував їх продуктами харчування. Про це повідомили у відділі комунікації поліції регіону.

З дозволу військових держави–агресора чоловік незаконно проникав до помешкань місцевих жителів, які виїхали на підконтрольну українській владі територію, і викрадав їх особисті речі. За допомогу рашистам колаборант мав привілеї перед іншими місцевими мешканцями та міг безперешкодно переміщуватись по окупованій території, користуватися з дозволу загарбників чужою сільськогосподарською технікою, інструментами та іншими викраденими речами.

На Харківщині викрили подружжя проросійських агітаторів

Крім того, після звільнення села, чоловік приніс з колишніх позицій російських військових додому боєприпаси та екіпірування. У лютому під час обшуку слідчі виявили у нього три реактивні протитанкові гранати, гранатомет, артилерійський порох та понад 700 набоїв, військову форму, два бронежилети, три каски та інші речі зразка армії рф.

Чоловіку оголосили підозру у колабораційній діяльності. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та можливістю конфіскації майна.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии