Працівник держпідприємства у Харкові виявився російським агентом

Прокурори направили до суду обвинувальний акт стосовно 53-річного харківʼянина за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану та за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України), а також за фактом незаконного придбання та зберігання боєприпасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України). 

Як повідомили у пресслужбі облпрокуратури, чоловік, який працював на посаді завідувача господарством господарської дільниці механічного відділу державного підприємства, контактував зі своїм давнім знайомим, більш відомим як один із гауляйтерів Харківщини. 

Товариш обвинуваченого вже встиг попрацювати в окупованому Луганську на посаді «заступника начальника відділення з розкриття злочинів проти особи карного розшуку жовтневого ру мвс лнр». Згодом він вступив до лав спеціального загону швидкого реагування «Рысь» федеральної служби військ національної гвардії рф, головним завданням якого була участь у бойових діях, направлених на окупацію м. Харкова. 

Мешканець Безлюдівки воював на стороні РФ і «зливав» гауляйтеру Харківщини інформацію про ЗСУ

Протягом 2022 року харківʼянин збирав і передавав своєму другу через месенджер «Телеграм» інформацію щодо об’єктів із зазначенням їх територіальної прив’язки, на яких перебувають військовослужбовці ЗСУ, а також відслідковував місця ураження ракетних обстрілів по місту.  Крім того, він готував інформацію щодо певних посадових осіб військових навчальних закладів Харкова як «кандидатів» для вербування російськими спецслужбами. 

У червні цього року правоохоронці викрили зрадника. Під час обшуку у квартирі харківʼянина виявили близько пів тисячі патронів, які він незаконно придбав та зберігав. 

Нині він перебуває під вартою. Обвинувальний акт розглядатимуть у Московському райсуді Харкова.  Максимальна санкція статей передбачає покарання у виді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии