Припинено діяльність міжрегіональної групи з підробки офіційних документів (Фото)

Під процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури було розкрито та затримано дев’ятьох осіб, які підозрюються у зберіганні, придбанні, пересиланні та збуту незаконно одержаних чи підроблених голографічних захисних елементів, а також підробленні та збуту посвідчень й інших офіційних документів (ч. 2 ст. 199, ч. 3 ст. 358 КК України). Їх діяльність охоплювала області: Вінницьку, Львівську, Одеську, Харківську та Донецьку.

Підозрювані організували масове виробництво підроблених документів на пластиковій основі зі спеціальними захисними елементами. Серед таких документів — посвідчення водія, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, паспорти громадян України та інші.

Вартість одного підробленого “документа” становила від 6 до 12 тисяч гривень, а їх загальна кількість розраховувалась тисячами штук.

Затримано керівника обласного ТЦК у Дніпрі за незаконне збагачення на 350 тис. доларів США

Під час спецоперації, проведеної у різних областях, було затримано учасників злочинної групи, а також вилучено значну суму грошей, підроблені документи, обладнання для їх виготовлення та інше спеціальне обладнання.

Усім підозрюваним обрано запобіжні заходи.

Зазначена операція була здійснена спільно з Вінницьким управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України, слідчим управлінням ГУНП, СБУ та регіональними оперативними підрозділами.

Комментарии