“Ракета прилетіла майже в готель”: у Харкові під обстріл росіян потрапила група іноземних журналістів

Знімальна група португальського телеканалу RTP учора, 6 жовтня, потрапила під обстріл в центрі Харкова російськими ракетами. Журналісти не отримали поранень, але пошкоджено їх втомобіль. про це повідомили у Національній спілці журналістів України.

“Привалило рамою віконною, але я цілий. Всі ми цілі, але думав, що вже все…”, – розповів український продюсер португальської знімальної групи Андрій Коваленко, який є виконавчим директором Академії української преси. АУП постійно допомагає міжнародним медіа працювати в Україні, а НСЖУ надає для колег захиcне спорядження.

Під час поїздки на окуповані території зникла українська журналістка Вікторія Рощина

Загалом у планах журналістів RTP було відрядження на Донеччину на передову, по дорозі з Києва зупинилися у Харкові. Учора планували відвідати село Гроза, де російська ракета забрала життя щонайменше 51 місцевого жителя.

“Ракета прилетіла майже в готель”, – розповів Андрій Коваленко. Цей готель є дуже популярним серед журналістів, представників різноманітних міжнародних організацій, які приїжджають у відрядження до Харкова.

У НСЖУ вказують, що обстріли російськими ракетами готелів та закладів харчування, якими користуються журналісти у відрядженнях (готелі у Харкові та Запоріжжі, піцерія у Краматорську), — це свідома тактика окупантів, спрямована на залякування журналістів та представників цивільного сектору.

Національна спілка журналістів України поінформує про новий воєнний злочин росіян міжнародних партнерів.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии