РФ вдарила по Харкову дозвуковою ракетою Х-35У — попередні дані

Близько 11:30 звійськові РФ завдали ракетний удар по Шевченківському району Харкова, внаслідок чого було пошкоджено нежитлову будівлю.

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, у багатоповерхівці вибито вікна, є пошкодження фасаду. Гостру реакцію на стрес отримав 64-річний цивільний чоловік.

СБУ має підтвердження, що Росія била по Харкову північнокорейськими ракетами

Слідчо-прокурорська група провела огляд місця події та зібрала уламки ракети, які в подальшому будуть направлені на відповідну експертизу. За попередніми даними, удар був завданий крилатою ракетою Х-35У.

Відомо, що це дозвукова протикорабельна ракета, яка може бути запущена з літаків, гелікоптерів, надводних кораблів і берегових мобільних ракетних комплексів та здатна вражати наземні цілі. Як писав “Defense Express“, росіяни раніше вже обстрілювали українські міста Х-35У. Ця ракета має дозвукову швидкість польоту, довжину фюзеляжу до 5 метрів і розмах крил в 1,33 метри. Збиття таких ракет ускладнене відносно малими розмірами: для порівняння – довжина корпусу Х-101 складає 7,45 метрів, а ракети 3М14 “Калибр” – орієнтовно 6,2 метри.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии