Родина ексректора харківського юридичного університету Тація попросила не перейменовувати вулицю на його честь

Сім’я колишнього ректора Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого звернулася до Харківської міськради і до мешканців Харкова з проханням припинити громадське обговорення та не перейменовувати вулицю Студентську на честь академіка. Відкритий лист опублікували на Фейсбук-сторінці вишу.

“Останнім часом у відкритих джерелах соціальних мереж та у месенджерах стали ширитися заклики до голосування “проти перейменування”. Обурюючі та некоректні мотиви, якими обґрунтовані такі заклики, а також коментарі до відповідних публікацій, які мають ознаки суб’єктивної, надуманої та неприязної оцінки, вимусили рідних заради Світлої Пам’яті батька та чоловіка звернутись до суспільства та міської ради з проханням припинити громадське обговорення та зняти питання про перейменування вулиці Студентської на честь Тація Василя Яковича. Перш за все сім’я та рідні просять вибачення за прохання припинити процедуру у тих, хто від щирого серця підтримав увіковічення пам’яті Тація Василя Яковича шляхом перейменування вулиці у місті Харкові, де він жив та творив.

Також хочемо подякувати громадськості за підтримку, а Харківській міській раді та колективу Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого – за ініціативу.

Впевнені, що Василь Якович, який все життя працював і творив для людей, навіть у найскладніші часи будував, впроваджував сучасні технології для реалізації розвитку молоді та науки, буде жити вічно у своїх учнях, у нашій пам’яті та пам’яті багатьох по-справжньому вдячних йому людей. Це найголовніше для нас, як і дуже важливо, щоб добра пам’ять рідної людини не слугувала приводом для непорозумінь у суспільстві та розповсюдження сумнівної, образливої та навіть агресивної інформації”, – сказано у зверненні.

Харківський парк Горького хочуть перейменувати

Нагадаємо, що на сайті Харківської місради проходить громадське обговорення у формі електронної консультації про перейменування вулиць, серед яких є пропозиція перейменувати вулицю Студентську на честь академіка Василя Тація. Голосування триває до 28 травня.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии