Росіяни просунулись на Харківщині й окупували село біля Куп’янська — аналітики

Минулої доби на Куп’янському напрямку російські окупанти намагалися просунутися до українських позицій в районах Дружелюбівки та Петропавлівки. Як повідомили в Генеральному штабі ЗСУ, Сили оборони відбили 3 атаки противника.

Водночас аналітики проєкту Deep State повідомили, що ворог окупував Іванівку Петропавлівської громади Куп’янського району. Це відображено на оновленій мапі бойових дій.

Також про просування росіян біля двох населених пунктів у Харківській області – міста Вовчанська та села Іванівка – повідомили в американському Інституті вивчення війни (ISW).

“Російські війська нещодавно просунулися на південний схід від Куп’янська на тлі продовження наземних атак уздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна 6 червня. Геолокаційні кадри, опубліковані 6 червня, вказують на те, що російські війська просунулися на північний захід від Іванівки (на південний схід від Куп’янська) під час механізованої атаки у складі взводу, що вказує на те, що російські війська, можливо, також просунулися далі у самій Іванівці”, – йдеться у звіті ISW.

Також зазначається, що російські війська нещодавно просунулися в районі Вовчанська. Геолоковані кадри, опубліковані 6 червня, показують, що російські війська нещодавно просунулися в межах Стариці (на південний захід від Вовчанська).


Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии