Росіяни знищили найбільшу в Україні друкарню — “Фактор-Друк” у Харкові

Про це повідомили харківські книговидавці.

“Фактор-Друк” — найбільший в Україні поліграфічний комплекс повного циклу з виготовлення газетно-журнальної та книжкової продукції. Кожна третя книга і кожна десята газета в країні друкувалися в цій друкарні.

“Це черговий удар по українській освіті та культурі. Читачі мають знати, що ті, хто створюють і друкують книжки, у зоні смертельного ризику. Я не знаю, як висловити співчуття тим, хто будував це підприємство “з нуля? Які слова сказати родичам постраждалих? Сьогодні загинули мінімум сім цивільних людей – друкарів. Вони виготовляли дитячі книжки та шкільні підручники”, – написав на Facebook директор видавництва “Ранок” Віктор Круглов.

“Це помста власнику концерну “Фактор” Сергію Політучому та директорці видавництва “Віват” Юлії Орловій за відкриту і стійку громадянську позицію. Це вже не перша розтрощена друкарня у Харкові. На жаль, робота друкарів, палітурників, технологів – це ризик. Читачі мають це знати”, – написав на Facebook гендиректор видавництва “Фоліо” Олександр Красовицький.

“Внаслідок прямого влучання російської ракети у харківську друкарню “Фактор-Друк”, яка спеціалізується на виготовленні книжкової продукції, загинули семеро працівників друкарні, є важко поранені. Зруйновані приміщення та обладнання друкарні. Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів висловлює глибоке співчуття рідним загиблих, бажає якнайшвидшого одужання пораненим та витримки співробітникам корпорації “Фактор”, до якою входить видавництво “Vivat”. Не забудемо і не пробачимо!”, – відреагували в Українській асоціації видавців та книгорозповсюджувачів.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии