Росіяни зруйнували будинок ректорки Харківського національного університету ім. Каразіна

Вчорашній удар РФ на Шатилівці прийшовся, зокрема, по будинку ректорки Харківського національного університету ім. В. Каразіна Тетяни Кагановської.

“Дійсно, сьогодні, у світлий день Великодня, зруйновано і мій будинок… Ми з рідними живі і здорові. Все інше – другорядне”, – написала Тетяна Кагановська у Facebook.

У коментарі “Суспільне Харків” вона розповіла, що в момент удару РФ її не було вдома.

“Я гуляла в Центральному парку. Коли стався вибух, підходила додому, була за сто метрів від будинку. Воно летіло всюди. Потім я зрозуміла, що на мене щось попало, але добре, що ніщо велике не долетіло”, — розказала Тетяна Кагановська.

За її словами, у будинку під час удару поранень зазнав чоловік, який проживав у будинку.

“Чоловік, який був в нас у будинку, дістав перелом, але, на щастя, він живий. Надали допомогу, все нормально. Це людина, яка залишилася без житла на Північній Салтівці й жила з нами. Ми його забрали до себе”, — розказала Кагановська.

“Немає повністю стіни, немає даху. Я коли зайшла, все сипалося на голову. Поки що на перший погляд відновленню не підлягає, а далі будемо розуміти. Тому що там зараз прокуратура, вона робить висновки”, — розказала ректорка ХНУ.

“У нас такий спокійний район, що я була впевнена, що нічого не буде. Там жодного військового автомобіля і самих військових. Це реальний геноцид, це реальне знищення. Удари по приватних будинках, по людях. Це у Великдень. Не знаю, у них, мабуть, свят немає. Неділя — коли всі люди могли бути в будинку. Це щастя, що я вийшла з будинку”, – додала Кагановська.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии