Російські добровольці, які воюють проти Путінського режиму, заявили, що перетнули кордон і просуваються по території РФ

Сьогодні зранку у легіоні “Свобода Росії” заявили, що перетнули кордон з Росією і зайшли в селище Тьоткіно Курської області.

“Путінська армія різко залишає селище, залишає позаду позиції та кидає важку техніку. Бої за Тьоткіно ще продовжуються”, – повідомили в Телеграм-каналі легіону.

Про перетин кордону заявили також в “Російському добровольчому корпусі“.

“Ми вирішили реалізувати своє конституційне право на голосування. Ось позаду мене стоїть інструмент (автомат − ред.), за допомогою якого російські добровольці вирішили віддати свій голос. Ми віддаємо свій голос за Росію без Путіна, за звільнення Росії від Путіна.. Сьогодні почалася спільна операція 3 російських підрозділів: легіон “Свобода Росії”, “Російський добровольчий корпус” і “Сибірський батальйон”. Ми громадяни Росії, ми йдемо до себе додому, щоб звільнити нашу батьківщину від диктатури Путіна”, – заявив доброволець легіону “Свобода Росії” Олексій Барановський “Лютик” в ефірі національного марафону новин.

Він додав, що російські військові не очікували цього, у двох областях РФ тривають бої й ініціатива зараз у руках добровольців.

“Вони не очікували, що ці вибори будуть з певними ускладненнями у них. Дійсно, ми добре підготувалися, ми вибрали найзручніші ділянки кордону для заходу і зайшли на територію Бєлгородської та Курської областей РФ. Зараз відбуваються бойові зіткнення, ситуація дуже динамічно розвивається, буквально кожні півгодини – годину якісь нові географічні назви з’являються. Ми не будемо їх називати, поки що ми повністю володіємо ініціативою − російська армія задкує. Подивимося, як розвиватиметься ситуація далі”, – сказав боєць легіону “Свобода Росії”.

Він наголосив, що добровольці не борються з цивільним населенням, а тільки з путінським режимом і закликав росіян приєднуватися до них або надавати інформацію про військові об’єкти, місця дислокації військової техніки та ЗС РФ.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии