Роспропаганда поширює фейк про “конфлікт між “Кракеном” і прикордонниками” на Харківщині

Російські пропагандисти розповсюджуть інформацію про те, що “між бійцями підрозділу “Кракен” та прикордонниками з 15-го загону Держприкордонслужби у Вовчанську стався конфлікт, внаслідок якого загинули четверо прикордонників”. Пропагандисти додають, що зіткнення нібито було на блокпосту біля південного в’їзду до міста і поховали прикордонників у Рівному. Ще й публікують світлини начебто вбитих прикордонників.

У “Харківському антикорупційному центрі” з’ясували, що ворожа пропаганда вигадала конфлікт між прикордонниками та “Кракеном”. Військові на фото дійсно із Рівненщини, але вони несли службу в різних підрозділах та загинули/померли в різні дні та в різних місцях, і точно не у Вовчанську.

Так, за даними Рівнеської ОВА, житель села Берег Смизької тергромади Дмитро Коханець, який був командиром гранатометного відділенн у 68-й окремій єгерській бригаді, загинув 8 квітня під час виконання бойового завдання на Донеччині. А Василь Холодюк, який проходив службу у військовій частині А4249, помер 9 квітня у Дядьковицькій лікарні через тривалу важку хворобу. Олександр Сопленков загинув на Бахмутському напрямку, а Сергій Войтович загинув 10 квітня.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии