Роздавала російську «гуманітарку» разом із пропагандистською газетою «Харьков Z»: викрили ще одну колаборантку

За даними слідства, із серпня до вересня 2022 року фігурантка очолювала так зване «Великобурлуцьке відділення територіального центру соціального обслуговування військово-цивільної адміністрації Куп’янського району». На цій псевдопосаді зрадниця фактично сприяла незаконному становленню і зміцненню російської влади на тимчасово окупованій території Куп’янського району.

Як повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула, підозрювана отримувала в окупаційній адміністрації так звану «гуманітарну допомогу», організовувала її розповсюдження серед місцевих жителів та своїх підлеглих, створюючи ілюзію, неначе рашисти з турботою ставляться до жителів окупованих територій. В додаток до «гуманітарки», через цей «центр» розповсюджувалася ворожа пропагандистська газета «Харьков Z», у матеріалах якої заперечувалася збройна агресія рф проти України та пропагувалася легітимність окупаційної влади.

Також, на цій керівній посаді колаборантка виконувала інші організаційно-розпорядчі функції: брала участь у нарадах керівництва окупаційної влади, проводила збори підлеглих, приймала на роботу нових працівників та організовувала їх роботу.

Розклеював агітлистівки і закликав воювати проти України: у Харкові заочно судитимуть депутата-колаборанта з Куп’янська

Напередодні деокупації Куп’янського району колаборантка втекла на територію росії.

Зловмисниці оголосили заочну підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо оголошення її у розшук. Крім основного покарання за такий злочин у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років, до винної будуть застосовані ще й додаткові покарання – позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років, а також конфіскація майна.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии