Розповсюджувала ворожі газети і хотіла ввести в обіг марки з кремлівською символікою: СБУ затримала очільницю «філії роспошти» Ізюма

Колишня працівниця одного з відділень «Укрпошти» під час окупації міста запропонувала рашистам свою допомогу у війні проти України, за що отримала «призначення» до окупаційної адміністрації рф. Там вона стала очільницею місцевої «філії роспошти».

Як повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула, в рядах загарбницької установи, фігурантка організовувала адресну розсилку пропагандистських газет країни-агресора по домівках мешканців громади. Також колаборантка змушувала своїх підлеглих роздавати примірники російських «видань» прямо у приміщенні захопленого відділення пошти та намагалася ввести в обіг поштові марки та конверти із кремлівською символікою.

Після звільнення міста зрадниця «залягла на дно» і таким чином сподівалася уникнути правосуддя. Однак співробітники СБУ розшукали її та затримали.

Листоноша “Укрпошти” з Ізюма, яка в окупації організувала розповсюдження російських газет, отримала 11 років тюрми

Жінці оголосили підозру в колабораційній діяльності у формі пособництва у здійсненні інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором, вчиненій за попередньою змовою групою осіб. Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии