Самостійно дописав “не” до слова “придатний”: чоловік підробив висновок ВЛК, щоб уникнути призову

На Хмельниччині судитимуть військовозобов’язаного, який у висновку ВЛК виправив слово “придатний” на “непридатний”.

Про це повідомило місцеве видання “Незалежний громадський портал”.

30-річний житель Хмельницького району, проходячи медичну комісію для визначення ступеня придатності до військової служби, підробив висновок комісії. Він дописав частку “не-” у висновку щодо придатності, а також додав паличку до свого діагнозу “Гіпертонічна хвороба I ст.”, перетворивши її на хворобу II ступеня.

За даними Хмельницької обласної прокуратури, чоловік хотів таким чином ухилитися від призову на військову службу під час мобілізації.

Суд виніс пом`якшений вирок пенсіонеру міліції за роботу на росіян під час окупації Куп`янська

“До Кам’янець-Подільського міськрайонного Суду надійшов обвинувальний акт за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 358 КК України військовозобов’язаного громадянина, який власноручно підробив Картку свого обстеження та медичного огляду позаштатною постійною військово-лікарською комісією Кам’янець-Подільського РТЦК та СП шляхом виправлення ступеня своєї придатності до військової служби зі слова «придатний» на слово «непридатний», намагаючись таким чином ухилитися від призову на військову службу під час мобілізації” — повідомили у пресслужбі Хмельницького обласного ТЦК та СП.

Обвинувальний акт у справі направлено до Кам’янець-Подільського міськрайонного суду. Чоловіку загрожує до 5 років позбавлення волі.

Комментарии