СБУ ідентифікувала російського військового злочинця, який тероризував мирне населення Харківщини

Правоохоронці встановили особу російського військового злочинця, який жорстоко поводився з цивільним населенням під час захоплення Харківської області.

Про це повідомив речник Служби безпеки України у Харківській області, Владислав Абдула.

Цим військовим злочинцем виявився громадянин рф, уродженець республіки Башкортостан, на ім’я Айнур Шафіков, який входив до складу загарбницьких угруповань на сході України.

За даними слідства, окупант брав участь у незаконних обшуках житла місцевих мешканців, застосовуючи фізичне та психологічне насильство проти власників.

СБУ затримала російського інформатора, який коригував ракетні удари РФ по Слов’янську і Лиману

Також встановлено, що він разом з іншими військовослужбовцями зс рф вдерлись в приватний будинок та побили господаря. Окупанти жорстоко обходилися та залякували чоловіка, який відмовився продати їм свою неповнолітню доньку.

На підставі зібраних матеріалів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за частиною 2 статті 28 та частиною 1 статті 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Тривають комплексні заходи для встановлення місця перебування цього злочинця та його притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Слідчо-оперативні дії проводили співробітники СБУ Харківської області за процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Комментарии