СБУ встановила ще одного воєнного злочинця РФ, який катував українських поліцейських

Оперативники Служби безпеки ідентифікували ще одного рашиста, який незаконно затримував мешканців Харківщини. Це 33-річний Олександр Кулешов, російський військовослужбовець зі Ставропольського краю рф.

Як повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула, цей воєнний злочинець входив до складу загарбницьких угруповань, що окупували Куп’янський район у 2022 році. Встновлено, що росіянин разом з іншими військовослужбовцями держави-агресора займався придушенням будь-яких проявів незгоди місцевого населення з політикою окупаційної влади.

Також він намагався примусити співробітників української поліції, які опинилися під окупацією, співпрацювати з російськими загарбниками та займати посади у новостворених відділах «мвд рф». Для цього він викрадав поліцейських, застосовував до них незаконне ув’язнення, тортури, побиття та погрози фізичною розправою над ними та їхніми родичами.

Ідентифікували полковника фсб, який катував мешканців Харківщини і «кришував» вивезення майна фурами до РФ

Так, у березні 2022 року озброєні рашисти вдерлися до маєтку заступника начальника одного з відділів поліції на території Куп’янського району. Під дулами автоматів вони вивели поліцейського з дому та насильно відвезли його до катівні, яку окупанти облаштували на території місцевого фермерського господарства. Там Кулешов вимагав від чоловіка, щоб той погодився працювати в окупаційному «мвд рф». Отримавши категоричну відмову, рашисти піддали поліцейського жорстоким тортурам: підвісили за зв’язані руки до крану з металевим гаком, били палками, руками та взутими у чоботи ногами по різних частинах тіла, погрожували розстрілом. Втім, його згоди вони так і не домоглися.

За кілька днів ці російські військовослужбовці так само катували іншого співробітника української поліції. Але і його волю рашистам зламати не вдалося. Згодом окупанти змушені були випустити українських поліцейських з катівні.

Наразі зібрано вичерпну доказову базу, на основі якої слідчі Служби безпеки повідомили Кулешову про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України: порушення законів та звичаїв війни, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб. Тривають комплексні заходи для притягнення воєнного злочинця до відповідальності.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии