СБУ викрила депутата Одеської облради та дружину на новому злочині зі зловживанням бюджетними коштами (Фото)

Служба безпеки України задокументувала нові випадки корупції, пов’язані з депутатом Одеської обласної ради та його дружиною, яких вже було викрито у справі про рейдерське захоплення землі.

Наразі встановлено факти привласнення бюджетних коштів, виділених на ремонт та будівництво комунальних та соціальних об’єктів упродовж 2017-2021 років.

Зокрема, це стосується підрядів на будівництво дитячих садків та встановлення вуличного освітлення в 11 населених пунктах Одеської області.

Загальна сума завданих збитків державі становить понад 24 млн грн.

За даними слідства, фігуранти діяли у складі організованої злочинної групи, до якої входили директор підконтрольної будівельної компанії та голів сільських рад.

Депутат та його дружина координували укладання договорів між сільрадами та підрядною організацією. Остання отримувала кошти, виділені з бюджету на реалізацію проєктів.

Організатори злочинної схеми завищували вартість та обсяги ремонтних та будівельних робіт, а отриману «різницю» виводили в тінь та розподіляли між собою.

Блогеру, що працює на російську пропаганду з Іспанії, повідомлено про підозру у державній зраді (Відео)

На підставі зібраних доказів дружині депутата, директору підрядника та голові сільської ради було повідомлено про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією);
  • чч. 1, 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів);
  • ч. 1 ст. 366 (службове підроблення);
  • ч. 5 ст. 191 (привласнення майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

За даними слідства, розглядається питання про притягнення до кримінальної відповідальності депутата обласної ради, який організував злочинну схему, та голів сільських рад, що брали участь у вчиненні злочину.

За це зловмисникам загрожує позбавлення волі строком до 12 років.

Комментарии