СБУ затримала тіктокера з Одеси, який «засвітив» роботу ППО

Фігурант відзняв на камеру мобільного роботу української протиповітряної оборони в ніч на 5 листопада та розмістив відповідні медіафайли на власній сторінці в Тік-Ток. В описі під цим відео він вказав точний час та місце зйомки. Вже за лічені хвилини медіа потрапило до рекомендацій багатьох користувачів соцмережі, серед яких були представники спецслужб рф.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, отриману таким чином інформацію окупанти могли використовувати для коригування повторних ударів по місту із застосуванням ракетного озброєння та дронів-камікадзе типу «Шахед».

Росіяни обстріляли позицію ППО після того, як киянка виклала в Телеграм відео її роботи

Співробітники Служби безпеки встановили особу та місцезнаходження фігуранта і затримали його Зловмисником виявився 35-річний одесит, який раніше відбував покарання за крадіжку та пограбування.

Під час обшуків у його помешканні виявлено мобільний телефон, який він використовував для незаконної зйомки та поширення відео про бойову роботу Сил оборони.

Затриманому оголосили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших військових формувань).

Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу – тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии