СБУ затримала агента білоруського КДБ, який здійснював шпигунську діяльність на півночі України (Фото, Відео)

У результаті контрдиверсійних заходів на півночі України, Служба безпеки (СБУ) викрила ще одного ворожого агента, який шпигував на користь білоруського Комітету державної безпеки (КДБ).

З’ясувалося, що цей агент — громадянин Білорусі, який має посвідку на постійне проживання в Україні та проживає на Рівненщині протягом тривалого часу.

За підтримки білоруського КДБ, він був завербований на початку повномасштабного вторгнення рф та здійснював розвідувально-підривну діяльність проти України.

Головним завданням цього агента було збирати інформацію про оборону північних кордонів країни та маршрути переміщення військової техніки.

В Одесі сталася стрілянина: загибла одна людина, двоє поранених (Фото, Відео)

Співробітники СБУ затримали ворожого агента під час його спроби передати розвіддані до Білорусі. З’ясувалося, що ним зацікавилися як колишнім командиром підрозділу десантно-штурмових військ колишнього Союзу, який брав участь у бойових діях в Афганістані.

На території Рівненської області, він обходив прикордонну зону та спостерігав за рухом Збройних Сил.

Після зібрання достатньої кількості доказів, затриманому оголошено про підозру. Зараз він перебуває під вартою.

Розслідування триває з метою встановлення всіх обставин злочину.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ у Рівненській області спільно з Держприкордонслужбою за процесуальним керівництвом Рівненської обласної прокуратури.

NewsRoom – незалежне видання, яке розвивається з 2015 року. Щодня на сайті журналісти розміщують десятки новин про життя Харкова та України. Більше інформації представлено в розділах «Новини компаній», «Бізнес», «Місто», «Їжа».

Комментарии