Шахрай з Києва продавав військовим з передової неіснуючі тактичні ножі

Протиправну діяльність чоловіка, раніше судимого за майнові злочини, викрили співробітники управління протидії кіберзлочинам Києва спільно зі слідчими Голосіївського управління поліції. 38-річний правопорушник створював оголошення у соцмережах, де пропонував виготовлення тактичних ножів ручної роботи. Замовлення приймав за умови повної оплати на банківську картку. Однак, отримавши гроші, чоловік припиняв спілкування з клієнтами і привласнював гроші бійців, котрі воюють на передовій.

Мешканець Харківської області через інтернет ошукав людей, видаючи себе за волонтера

Як повідомили в поліції Києва, на сьогодні встановлено п’ятьох потерпілих військових Збройних сил України, які наразі знаходяться в зоні бойових дій. За попередніми підрахунками, сума збитків становить близько 70 тисяч гривень.

За місцем проживання чоловіка правоохоронці провели обшук і вилучили два мобільні телефони, ноутбук та банківські картки, що використовувалися у протиправній діяльності. Слідчі повідомили чоловікові про підозру за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України: шахрайство. Фігуранту може загрожувати до 8 років позбавлення волі. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии