«Ситуація складна»: Сирський — про бої на Куп‘янському, Лиманському та Бахмутському напрямках

На цих напрямках напрямках тривають наступальні дії ворога.

Як повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ, генерал-полковник Олександр Сирський, Бахмутський напрямок залишається надзвичайно важливим для російських загарбників. На ньому вони зосереджують основні зусилля і для ведення штурмових дій застосовують найбільш боєздатні підрозділи десантних військ, морську піхоту та сформовані з колишніх злочинців підрозділи «шторм z» та «шторм v».

«Мета ворога на цьому напрямку зрозуміла – це наступ на населений пункт Часів Яр, потім на Костянтинівку, Дружківку, Славянськ, Краматорськ з подальшим виходом на кордони Донецької області», – зазначив Сирський.

На Лиманському напрямку російські окупаційні війська перейшли до постійних атак позицій українських військ в напрямках Макіївки та Тернів. Ведуться бойові дії на Сіверському напрямку. Окупанти активно використовують техніку під час проведення штурмів, яку постійно знищують українські захисники.

Не припиняються щоденні штурмові дії російських військ в районі Синьківки з метою її захоплення та створення плацдарму для подальшого наступу на місто Куп’янськ.

На Лимано-Куп’янському напрямку у грудні рф втратила вже понад 7 тис. військових, – Фітьо

«Ситуація складна. Нам доводиться воювати в умовах переваги ворога як в озброєнні, так і в кількості особового складу. Втім, командири і штаби в режимі 24/7 відстежують зміни в обстановці, аналізують дії противника та своїх військ, приймають ефективні управлінські рішення для посилення оборони та знищення ворога. Ряд рішень щодо способів знищення ворога ми з командирами прийняли безпосередньо в районах бойових дій. На всіх трьох напрямках наші війська тримають оборону та знищують ворога. Противник несе великі втрати, які поповнює резервами штурмових батальйонів, сформованих з колишніх в‘язнів. Попри щоденні втрати в особовому складі та техніці російські окупанти продовжують проведення наступальних дій», – розповів Олександр Сирський.

За його даними, за першу половину грудня ворог втратив у смузі відповідальності ОСУВ «Хортиця» близько 8000 військовослужбовців. Крім того, було знищено або ушкоджено понад 500 одиниць ворожої військової техніки, серед них: 67 танків, понад 100 бойових броньованих машин, 77 гармат і мінометів різних калібрів.

«На відміну від агресора, українські сили оборони намагаються досягати успіху шляхом продуманого планування бойових дій та ефективного використання артилерії, мінометів, ударних дронів та стрілецького озброєння. А найбільшою цінністю для нас є життя наших воїнів. Мінімізація втрат завжди у приорітеті під час планування операцій», – зазначив командувач Сухопутних військ ЗСУ.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии