Слюсарю харківського заводу “ФЕД”, який коригував удари росіян по місту, дали 8 років

Київськтй райсуд Харкова визнав винним слюсаря-збірника акціонерного товариства “ФЕД” (входить до складу державного концерну “Укроборонпром”) у передачі інформації про дислокацію підрозділів ЗСУ і виправдовуванні російської агресії та призначив йому покарання у вигляді 8 років позбавлення волі. Про це стало відомо з вироку суду від 19 липня.

За інформацією “Харківського антикорупційного центру”, мова йде про Сергія Погліновського. 

Зимний спортивный костюм: как выбрать размер, цвета и фасон

Як зазначено у вироку, 25 березня 2022 року слюсар-збірник Погліновський по мобільному телефону спілкувався із невстановленою особою, якій повідомив, що поблизу АТ “Українські енергетичні системи” та інших обʼєктів у Харкові розміщуються сили та техніка ЗСУ (із зазначенням видів озброєння, транспортних засобів, методів виконання військовослужбовцями їхніх завдань) і дав цю інформацію з локалізацією на місцевості.

Уранці наступного дня Погліновський зателефонував громадянину України і повідомив, що напередодні з ним зв’язався представник фсб росії, аби дізнатися інформацію щодо Харкова та місць розташування військовослужбовців та техніки ЗСУ, яку Погліновський надав з метою їх точкового знищення.

26 березня 2022 року Погліновський подзвонив знайомій жінці і розповів, що напередодні співробітник фсб рф цікавився у нього розташуванням сил та техніки ЗСУ в Харкові, і він таку інформацію передав з метою знищення. У знайомої він запитав про місця обстрілів у Харкові, зокрема, чи були “прильоти” поблизу заводу “Турбоатом”.

Крім цього, спілкуючись із цією жінкою по телефону, Погліновський виправдовував збройну агресію рф проти України, що призвела до часткової окупації деяких регіонів України.

Про телефонні зізнання Погліновського правоохоронці дізнались у результаті огляду його телефона та телефона особи, з якою той спілкувався 26 березня. А вже 31 березня 2022 року Погліновського затримали.

Під час допиту у суді харків’янин провину не визнав, говорив, що ні з ким з представників російської федерації телефоном не спілкувався і не повідомляв інформації, зазначеної в обвинувальному акті, у зв`язку з відсутністю у нього таких даних. Також обвинувачений повідомив, що не визнавав правомірною та не підтримував збройну агресію росії проти України у телефонних розмовах.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии