Співробітниця Харківського метрополітену публічно поширювала російську пропаганду — СБУ

Фанаткою “руського миру” виявилася 51-річна мешканка Харківської області, яка займає посаду чергового станційного поста централізації на одній зі станцій підземки. Перебуваючи на роботі зловмисниця у бесідах зі своїми колегами регулярно виправдовувала та заперечувала збройну агресію рф проти України, розпочату в 2014 році, намагаючись подати її як внутрішній громадянський конфлікт. Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За даними слідства, жінка намагалася переконати свої колег, що під час АТО і ООС на окупованій частині Донецької і Луганської областей нібито не було російських солдатів, а з 2014 року не Росія воює з Україною, а “ополчение Донбасса”.

Харківʼянин, який спочатку агітував за РФ в інтернеті, а тоді серед співкамерників у СІЗО, отримав тюремний строк

Коментуючи повномасштабне вторгнення РФ в Україну, зловмисниця заперечувала національно-визвольний характер українського спротиву державі-агресору, натомість заявляла, що це нібито “НАТО воюет с Россией руками украинцев”.

Протиправний характер висловлювань зловмисниці підтвердила відповідна експертиза. На підставі зібраних доказів жінці оголосили про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України: виправдовування та заперечення збройної агресії РФ проти України, вчинене службовою особою. Санкція статті передбачає до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии