Суд надав можливість колаборанту з Куп’янська вийти із СІЗО під заставу

Суд застосував до так званого “и. о. начальника управления финансов” окупаційної адміністрації Куп’янського району запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 7 червня, з визначенням розміру застави розміром в 134 200 грн. Про це стало відомо з ухвали Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області.

Як встановили розслідувачі “Харківського антикорупційного центра”, мова йде про уродженця Дворічної Віктора Татаренка. 55-річний Татаренко підозрюється за фактом ч. 5 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність).

На ухвалу про обрання запобіжного заходу подана апеляційна скарга. Суд розгляне її 27 квітня.

Поселив у себе росіян та обкрадав місцевих мешканців: на Харківщині судитимуть колаборанта

З ухвали суду стало відомо, що 18 серпня минулого року Татаренко добровільно обіняв посаду при окупантах. До його псевдообов’язків входило: керівництво діяльністю управління фінансів, створення проєкту бюджету так званої “ВГА”, планування роботи управління фінансів та забезпечення виконання перспективних планів робіт, здійснення контролю за виконанням планів доходу бюджету Куп’янського району, підготовка звітів про виконану роботу.

Після звільнення Куп‘янщини українськими військовими, Татаренко втік до Харкова.

Як стало відомо ХАЦу, Татаренко раніше був керівником фінансового відділу Дворічанської райдержадміністрації. А після реорганізації цієї РДА очолив фінансовий відділ Дворічанської селищної ради.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии