Суд призначив покарання для поплічників Медведчука, які готували державний переворот

За матеріалами Служби безпеки України (СБУ) були засуджені чотири поплічники екснардепа Медведчука, які брали участь у плануванні насильницького захоплення влади в Україні. Серед них був громадянин рф, який мав військовий розвідувальний досвід та зв’язок з представниками адміністрації президента рф та російськими спецслужбами.

Зловмисники планували провести “синхронізований” державний переворот одночасно з початком повномасштабного вторгнення росії, маючи на меті допомогу агресору у швидкої окупації України. Вони планували використати громадські організації під своїм контролем у Києві та інших регіонах України для захоплення влади.

Окупаційного директора Бердянського морпорту засуджено на 10 років за сприяння викраденню українського зерна

Ці зловмисники також мали намір провести “національні збори” у Києві, де планували затвердити резолюцію щодо “відсторонення від влади” вищого військово-політичного керівництва України. У разі відмови, планувалося перейти до “силового сценарію” залучення пів тисячі озброєних осіб.

Спецслужби своєчасно виявили та запобігли реалізації цього плану, а під час спецоперації затримали організаторів злочину. Суд визнав зловмисників винними за статтею 109 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади) і призначив покарання: росіянину – 10 років, організатору – 7 років та двом його спільникам – по 5 років позбавлення волі.

Розслідування провели співробітники СБУ в Івано-Франківській області за процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Комментарии