Суд відмовився відсторонити від посади мера Змієва, якому висунули підозру в розкраданні бюджетних коштів

Суд відмовився відсторонити Зміївського міського голову Павла Голоднікова від займаної посади. Про це повідомили в “Харківському антикорупційному центрі”, посилаючись на ухвалу Київського райсуду міста Харкова від 3 серпня.

Також слідчий поліції подав до суду клопотання про застосування відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Суддя Світлана Шаренко задовольнила це клопотання частково: Голоднікова не відправили до СІЗО, а дали можливість до 8 серпня внести заставу у розмірі 214 720 грн. Про це стало відомо з тексту ще однієї ухвали.

У Харкові підрядника обвинувачують у розкраданні на ремонті вуличних спортмайданчиків

Нагадаємо, минулого тижня Харківська облпрокуратура повідомила про викриття “схеми” заволодіння бюджетними коштами під час проведення ремонту дитсадка. З’ясувалося, що мова йде про голову Зміївської міської ради Павла Голоднікова. За даними слідства, у 2021 році міський голова спільно з директором компанії, відповідальної за ремонт дитячого садка, та двома співробітниками, вносили до звітної документації недостовірні дані про ціни на будматеріали та обсяги робіт. Слідчі вважають, що учасники “схеми” встигли заволодіти сумою у 400 тис. грн бюджетних коштів.

Усім чотирьом учасникам повідомили про підозру за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого у великому розмірі, організованою групою (ч. 5 ст. 191 КК України), та за фактом службового підроблення, вчиненого організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

Голодніков обрався головою Зміївської міської ради від партії “Слуга народу” у 2023 році. Раніше він очолював Зміївську райдержадміністрацію та Зідьківську сільську раду. ЗМІ називають Голоднікова людиною проросійського екснардепа-втікача Євгенія Мураєва.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии