Суд звільнив з-під варти “помічника начальника” окупаційної влади у Вовчанську, який готував псевдореферендум про приєднання до РФ

Суд випустив з-під варти так званого “помічника керівника” територіального управління окупаційної адміністрації Вовчанської громади та організатора псевдореферендуму, застосувавши до нього новий запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслету строком на шістдесят днів (до 28 жовтня 2023 року). Про це стало відомо з ухвали Чугуївського міського суду.

Прокуратура подала апеляційну скаргу на цю ухвалу суду.

Бібліотекарці з Харківщини, яка стала старостою села при окупантах, дали 5 років тюрми: як жінка виправдовувалася на суді

Як проінфомували в Харківському антикорупційному центрі, мова йде про Андрія Васильовича Гужу. Його затримали у квітні цього року і з того моменту декілька разів обирали запобіжний захід у виді тримання під вартою, без визначення розміру застави. Наприкінці серпня справу передали до суду.

Гужа обвинувачується за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України) та за фактом посягання на територіальну цілісність та недоторканність України, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 110 КК України).

Як встановило слідство, Гужа добровільно 1 липня минулого року зайняв  посаду “помічника керівника” так званого теруправління окупаційної адміністрації Вовчанської громади. Він займався підготовкою до проведення незаконного референдуму на тимчасово окупованих територіях Харківської області з метою їх приєднання до рф в якості суб’єкта федерації. Гужа агітував жителів Вовчанської громади брати участь у незаконному голосуванні. Крім того, псевдопосадовець змушував людей працювати у “виборчих дільницях”. Зоною відповідальності Гужи було село Вовчанські Хутори.

За даними ХАЦ, Гужа є колишнім секретарем Вовчансько-Хутірської сільської ради. У 2010 році він обирався від “Партії регіонів” до Вочансько-Хутірської сільради, на той момент працював спеціалістом у Вовчанській райдержадміністрації та був членом “Партії регіонів”.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии