Свідки заявляють про погрози з боку харків’янина, якого підозрюють в замаху на вбивство

Свідки у справі про замах на вбивство Євгена Власова, мешканця селища Байрак, що на Харківщині, заявили про тиск та погрози з боку підозрюваного Володимира Цимбалюка. Таку заяву зробив Зубенко Александр під час чергового слухання по справі, що відбулося 26 травня в Харківському районному суді.

Захист потерпілого вже повідомив, що готує подання про перегляд запобіжного заходу для підозрюваного та вимагатиме відправити фігуранта під арешт. Справа Цимбалюка отримала справжній резонанс. Щонайменше з десяток громадських організацій та об’єднань вимагають припинити зволікання, яке, не їх думку, відбувається під час судового розгляду справи. Суд триває вже кілька років, проте засідання увесь час переносяться, а сам підозрюваний перебуває на волі.

cim2.gif

Таке затягування, переконані активісти, – це спроба “врятувати Володимира Цимбалюка від справедливого покарання”. Занепокоєння додає активістам і той факт, що попри наявність свідків, попри інформацію ЗМІ про тиск на селян, Володимир Цимбалюк на час проведення слідства перебуває на волі, вільно пересувається і, як прозвучало сьогодні перед будівлею суду, намагається через довірених осіб здійснювати тиск на свідків із боку потерпілого: приїздить до с. Байрак із великою кількістю осіб спортивної статури, розгулює вулицею зі зброєю тощо.

Нагадаємо, кілька років тому під час конфлікту навколо права володіння земельною ділянкою Володимир Цимбалюк здійснив кілька пострілів у Євгена Власова. Пізніше в помешканні Цимбалюка був виявлений револьвер та глушник до нього. Засоби масової інформації неодноразово повідомляли, що і сам Цимбалюк, і його родичі неодноразова погрожували мешканцям села Байрак, намагалися змусити селям продавати чи, навіть, передавати землю. Зокрема в публікаціях фігурували імена громадянської дружини Володимира Цимбалюка та її батька. 

Варто додати, що той самий Харківський районний суд розглядає ще, щонайменше, одну справу, де Цимбалюк разом із громадянською дружиною звинувачуються в побитті людини. Як і в справі про замах на Євгена Власова, суд розглядає справу тривалий час – кілька років, судові засідання постійно переносяться.

Теги:

Комментарии