Транслював російські телеканали на окупованій Луганщині: СБУ затримала в Києві власника підприємства-провайдера

Служба безпеки України (СБУ) затримала в Києві власника підприємства-провайдера програмних послуг, який транслював російські телеканали на окупованій території Луганської області.

За даними слідства, чоловік, який виїхав до столиці, дистанційно віддавав накази матері щодо подальших дій та отримував кошти від їхньої протиправної діяльності.

Під час обшуків за місцем його проживання у Києві виявлено понад 7,5 млн у гривневому еквіваленті. На ці кошти накладено арешт.

За даними слідства, підприємство ще до захоплення окремих територій Луганської області почало транслювати російські пропагандистські телеканали з метою поширення антиукраїнських настроїв серед населення.

Засуджено «політексперта» з Житомира, який працював на кремлівські «змі» у Криму

Навесні 2015 року жінка під керівництвом сина перереєструвала товариство в органах окупаційної влади та отримала свідоцтво від псевдоміністерства «лнр». Згодом, за попередньою змовою з ним, зареєструвала підприємство за російським законодавством.

Чоловік, який виїхав до Києва, надав дозвіл ворогу користуватись даними абонентів провайдера в обмін на безперешкодне «ведення бізнесу».

Наразі їм обом повідомлено про підозру. Оскільки жінка перебуває на тимчасово окупованій території, їй повідомлено про підозру заочно.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Комментарии