У церкві годували нуждених: пастор, якого РФ вбила у Куп’янську, активно допомогав віськовим і місцевим мешканцям

Одна з керованих авіабомб ФАБ-500 влучила в протестантську церкву Ісуса Христа в Куп’янську буквально через пів години після служби. Люди розійшлися за лічені хвилини до прильоту бомби. Про це повідомло видання NV.

58-річний пастор Юрій Климко, який в момент атаки перебував у церкві, загинув миттєво. У момент вибуху в церкві також знаходилася дружина пастора, яка дивом не постраждала. Одразу після вибуху вона знайшла тіло свого чоловіка.

Місцеві мешканці розповіли, що церква була не тільки релігійним об’єктом, а й центром гуманітарної допомоги. Пастор залишив Куп’янськ під час окупації, але з перших днів після звільнення міста під контроль України почав координувати гуманітарну допомогу і влаштував безкоштовні обіди для нужденних прямо в церкві. За словами місцевих, церква надавала допомогу багатьом мешканцям міста.

“Пастор Юрій та його команда багато років допомагали військовим, служили душеопікунами та допомагали сім’ям учасників АТО. Він пережив російську окупацію, багато служив для місцевої громади, поширював християнську віру та був активним євангелістом”, – повідомило видання “Християни для України“.

Петро Лобойко, церковний служитель з Харкова, який був добре знайомий з Юрієм Климко розповів, що пастор активно займався капеланським служінням. У Куп’янську вже з 90-х років ніс пасторське служіння. Попередньо до 2022 року був частиною об’єднання Української церкви віри євангельської (УЦХВЄ). Згодом перейшов до об’єднання церков “Українська місіонерська церква”.

“Під час окупації Куп’янська він виїжджав. Але коли місто звільнили, одразу повернувся з допомогою та продовжив служіння людям, військовим. Був дуже активним, позитивним. Любив церкву, любив людей. В нього залишилась дружина та двоє дітей”, – розповів Петро Лобойко.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии