У Дніпрі жінці, яка була присутня на відео, оголосили підозру в опорі патрульному

Поліція повідомила 12 вересня про підозру у співучасниці інциденту в Дніпрі, під час якого поліцейський наніс смертельне поранення агресивному чоловікові.

Про це повідомили в пресслужбі поліції Дніпропетровської області.

23-річній жінці висунуто підозру за частиною 2 статті 342 Кримінального кодексу України. Це може призвести до штрафу від 17 до 68 тисяч гривень, або арешту до 6 місяців, або обмеження волі до 4 років, або позбавлення волі до 2 років.

Також повідомлялося, що жінці готується підозра за статтею 348 Кримінального кодексу України. За цим звинуваченням їй загрожувало до 15 років ув’язнення або навіть довічне.

Досудове розслідування продовжується, проводяться судові медичні експертизи та інші слідчі заходи для розкриття всіх обставин правопорушення, яке сталося 29 серпня стосовно патрульних. Додаткова підозра може бути оголошена жінці в залежності від результатів слідства.

У Києві під час затримання озброєний зловмисник порізав поліцейського

Після інциденту в Дніпрі поліція дійсно розпочала кримінальне провадження стосовно посягання на життя патрульних. Інформація про цей інцидент була зареєстрована у Єдиному реєстрі досудових розслідувань згідно зі статтею 348.

На відеозапису, який розповсюджувався в мережі, було видно, що жінка брала участь у конфлікті. Після того, як чоловік штовхнув на землю патрульного, вона атакувала поліцейську. В цей момент патрульний підбіг до жінки, і, ймовірно, вдарив. За мить пролунали три постріли від її колеги, які смертельно поранили чоловіка.

Зараз досліджуються всі обставини інциденту.

Нагадаємо, що інцидент стався 29 серпня в Дніпрі, коли патрульний вистрілив у чоловіка, який вчиняв агресивні дії після зупинки автомобіля. Справа зараз перебуває в стадії розслідування для визначення легітимності використання зброї поліцією. Наразі патрульному оголошено підозру за статтею 115 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 30 жовтня. Підозрюваний не визнав своєї провини.

Комментарии