У Харківському метро з’явилася перша жінка-машиніст (Відео)

Анастасія Мазуркова — перша жінка-машиніст у метро Харкова — хотіла керувати електропоїздом ще змалечку. Раніше вона працювала на станції оператором поста централізації, і коли з’явилась можливість втілити в життя давню мрію, одразу пішла у машиністи.

“Мені транспорт подобається с дитинства, тому для мене стати машиністом це було логічне продовження моєї мрії, працювати на транспорті і саме водити поїзди, керувати електропоїздом. Я працюю в метро вже не перший рік і під час роботи, дізналася про набір в технічну школу машиністів електропоїзда. Подала заявку, пройшла співбесіду – і ось я тут”, – розповіла Анастасія “Харків. Новини“.

За словами дівчини, її рішення піти у машиністи підтримали і рідні, і колектив, який здебільшого чоловічий. Каже, щоб керувати електропоїздом, потрібно пройти чималий шлях.

“Навчання триває десь півроку, потім складаються іспити, потім ті, хто успішно складає іспити, їх приймають на обкатку, так звану. Тобто безпосередньо на лінії практикуватися в управлінні електропоїздом, потім знову іспит і вже коли склав іспит остаточно, тоді вже приймаються на роботу”, – розповіла Анастасія Мазуркова.

Зараз вона керує електропоїздом разом із напарником, і вже скоро буде складати іспит і зможе самостійно виходити на лінію. Каже, що дуже чекає цього моменту та готова працювати. А потім хоче просуватись у кар’єрі далі.

“У професії машиніста багато рівнів. Спочатку праця в одну особу, потім певна кількість класів, іспити, потім машиністом інструктором. Тобто фронт робіт ще великий”, – зазначила Анастасія.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии