У Харкові двоє хлопців разом з неповнолітньою під виглядом працівників банку привласнювали гроші з карток

До поліції Харкова звернувся з заявою чоловік і повідомив, що невідомі під виглядом працівників служби безпеку банку заволоділи його грошима в сумі 47 800 гривень. Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України та розпочали розслідування.

Як повідомили у відділі комунікації облУНП, 26 вересня поліцейські встановили злочинну групу, причетну до шахрайських дій. До її складу увійшли 20 та 25-річні чоловіки, а також 17-річна дівчина.

Півсотні “операторів” обманювали іноземців: у центрі Харкова викрили шахрайський саll-центр

Зловмисники підшукували осіб, телефонували потенційним потерпілим під виглядом працівників служби безпеки банку та повідомляли, що гроші, які знаходяться на карткових рахунках можуть бути несанкціоновано списані та з метою недопущення вказаних дій отримували від потерпілих пароль від мобільних банківських додатків, номери банківських карток, CVV. Потім з карток потерпілих списувались кошти. Окремі особи здійснювали обготівковування грошей в банківських терміналах. Паралельно здійснювався підбір людей, на картки яких перераховувались кошти.

У ході обшуків вилучені мобільні термінали, стартові пакети операторів мобільного зв’язку, платіжні картки, комп’ютерна техніка, виявлені переписка на мобільних пристроях та рукописні нотатки. Також під час проведення обшуку в квартирі за місцем мешкання зловмисників виявлена рослинна суміш в скляній банці, саморобні приладдя для куріння та різноманітні вайпи.

Встановлена причетність фігурантів до більш ніж 20 шахрайств з використанням ІР-телефонії на території Харківської області та інших регіонів України.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии