У Харкові переселенці з окупованих регіонів вирощували коноплі у великих масштабах і продавали по всій Україні

До складу злочинної організації входили п’ятеро учасників. Вони переїхали до Харкова з окупованих районів Луганської та Запорізької областей як внутрішньо переміщені особи. Про це повідомив речник управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Зловмисники облаштували в одному з приватних маєтків на околиці Харкова приховану “оранжерею”, де незаконно вирощували рослини конопель. У приміщенні була встановлена сучасна система кондиціонування, освітлення, поливу та підкормки наркотичних рослин, а також утеплення, щоб використовувати плантацію навіть взимку. Із цих рослин ділки виготовляли канабіс та інші нарковмісні препарати, які фасували та розповсюджували серед наркозалежних осіб.

Перевозив велику кількість наркотичних речовин: у Харкові затримали громадянина Німеччини (Фото, Відео)

За даними слідства, учасники злочинної організації активно збували свою наркотичну продукцію майже у всі регіони України. Для пересилання зловмисники користувалися послугами поштових служб доставки, щільно упаковуючи та ретельно маскуючи свій незаконний “товар”. Оплату наркоторговці отримували на банківські картки. Ще встановлено, що зловмисники оптом закуповували у наркоділків з інших областей готовий канабіс, який також розфасовували по згортках та збували наркозалежним особам.

Співробітники СБУ затримали у Харкові усіх п’ятьох учасників злочинної організації. Під час обшуків за місцями їх мешкання та незаконної діяльності вилучено готові до вживання наркотичні засоби, свіжі рослини конопель, банківські картки, мобільні телефони та інші речові докази, які зловмисники використовували у своїй злочинній діяльності.

усім затриманим повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч.ч.1, 2 ст.255 (створення злочинної організації та участь у її діяльності);
  • ч.4 ст.28 та ч.3 ст.307 (незаконне виготовлення, пересилання та збут наркотичних засобів в особливо великих розмірах, вчинене злочинною організацією).

Наразі кожного з фігурантів кримінального провадження взято під варту без права внесення застави. За такі злочини їм загрожує 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення усього кола осіб, причетних до цієї протиправної діяльності.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии