У Харкові СБУ затримала чиновників міграційної служби за вимагання хабарів за видачу паспортів (Фото)

Служба безпеки України викрила корупційну схему у Головному управлінні Державної міграційної служби у Харківській області. Посадовці вимагали хабарі за видачу внутрішніх та закордонних паспортів України.

За матеріалами слідства, оборудку організувала очільниця одного з райвідділів місцевого підрозділу Державної міграційної служби. Вона створила злочинне угруповання та залучила до нього п’ятьох своїх підлеглих.

Щоб ускладнити отримання паспортних документів, чиновники навмисно відмовлялися від прийому громадян, не реєстрували людей в електронній черзі та не відповідали за контактними телефонами держустанови.

СБУ повідомила про підозру олігарху Фрідману у фінансуванні війни рф проти України

Після таких маніпуляцій фігуранти пропонували потерпілим свою «допомогу» у безперешкодному оформленні документів. За 1 паспорт просили близько 2 тис. грн.

Співробітники СБУ затримали організаторку оборудки та її спільників «на гарячому» під час одержання нової суми неправомірної вигоди.

Затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28 та ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Комментарии