У Харкові судитимуть заступницю директора сільгосппідприємства, яка будувала бізнес при окупантах 

За даними слідства, під час окупації Куп’янського району заступниця директора підприємства, яке спеціалізується на вирощуванні зернових, бобових та олійних культур, побудувала тісні зв’язки з керівною ланкою представників рф. Про це повідомили у пресслужбі Харквської облпрокуратури.

Встановлено, що від окупаційної «Временной гражданской администрации Харьковской области» жінка отримала «патент на торговую деятельность, сферу общественного питания, сферы обслуживания населения» зі специфікацією «оптовая торговля зерном, необработанным табаком, семенами и кормами для животных». П’ять відсотків від прибутку, отриманого через реалізацію продукції, «підприємиця» віддавала представникам збройних сил рф. Крім того, обвинувачена надала окупантам територію складів, розташованих у селі Тищенівка, для розміщення техніки російських військовослужбовців.

У Харківській области затримали колаборанта, який вивіз до РФ понад тисячу тонн українського зерна

До суду направлено обвинувальний акт за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України). 56-річну жінку судитимуть у Червонозаводському райсуді Харкова. Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу, або позбавлення волі на строк від 3 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии