У Харкові та області дозволили відкрити школи і садочки: подробиці

Сьогодні на засіданні Ради оборони Харківської області ухвалили рішення про дозвіл на відновлення традиційного офлайн навчання у закладах освіти, вулючаючи дитячі садочки, школи та виші. В той же час остаточне рішення про очне навчання приймають заклади освіти та органи місцевого самоврядування, які є засновниками цих закладів. Про це повідомили у пресслужбі Харківської ОВА.

“Громади мають приймати рішення, консультуватися з військовими на місцях, в залежності від безпекової ситуації в громаді, наближеності до кордону тощо”, – роз’яснили в обласній адміністрації.

Інвестиції в безпеку: міська рада Харкова виділила 49 млн гривень на бомбосховища в школах (Відео)

Батькам запропонують написати заяву щодо бажаного формату освіти. Ймовірно, процес буде змішаним: коли частина класу навчається офлайн, а решта онлайн. Або можливо, що офлайн проводитимуть тільки практичні заняття. Це мають вирішувати на місцях, враховуючи також думки батьків.

Для дітей будуть проводити тренування, щоб відпрацювати процес переміщення в укриття до автоматизму. В укриттях облаштовують класи, щоб діти могли там продовжувати уроки. Такі приклади вже є, зокрема, в обласному ліцеї-інтернаті “Обдарованість” у Харкові та в Пісочинській громаді.

У закладах освіти по всій області 502 укриття, у Харкові найпростіших укриттів в садочках 80 і в школах 131. Їх буде перевіряти спільна комісія ДСНС та обладіміністрації.

На фото – укриття в обласному ліцеї-інтернаті “Обдарованість” у Харкові .

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии