У Харкові викрили кол-центр, працівники якого обманювали людей та привласнювали їх гроші

Шахраї облаштували необхідною технікою приміщення, розташоване в центрі міста. Співробітників набирали різними способами, у тому числі через проведення прямих трансляцій у соцмережах, розповідаючи про умови роботи, «відсутність ризиків» тощо.

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, після проходження навчання новоспечені робітники кол-центру приступали до роботи за заздалегідь розробленим скриптом. Повідомляючи неправдиву інформацію, залякуючи блокуванням рахунків та здійснюючи психологічний тиск, шахраї добивалися того, щоб їхня жертва називала дані банківської картки або ж безпосередньо переводила гроші на рахунок зловмисників.

Привласнили майже 10 млн гривень призначених для ЗСУ: судитимуть групу осіб, що організували шахрайський call-центр (Фото)

16 серпня під час проведення обшуку в офісному приміщенні правоохоронці виявили близько 170 комп’ютерів та близько 130 осіб, які там працювали. Вилучили системні блоки, жорсткі диски, телефони, робочі блокноти та інші докази протиправної діяльності.

Наразі вирішується питання щодо накладення арешту на вилучене майно. Встановлюється повне коло осіб, причетних до вчинення вказаного кримінального правопорушення. Після проведення необхідних слідчих дій буде надано належну правову оцінку зібраним доказам та вирішено питання щодо повідомлення про підозру.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии