У Харкові викрили проросійського інтернет-агітатора: раніше його звільнили з роботи у театрі

Кіберфахівці СБУ встановили, що 57-річний мешканець Харкова розповсюджував у мережі Інтернет матеріали, де виправдовував збройну агресію росії проти України та визнавав її правомірною. Як повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула, чоловік раніше працював у одному з театрів Харкова, звідки його звільнили за підтримку ідеї “русского мира” та його проросійські настрої.

«Коллективный Запад руками Украины напал на Россию»: на Харківщині викрили ще одного фаната «руського миру»

Для популяризації протиправних матеріалів інтернет-агітатор використовував сторінку у “Фейсбук” та заборонену в Україні російську мережу “Однокласники”. Зловмисник поширював публікації, у котрих стверджувалось, що Україна стала розсадником міжнародного тероризму, а діюча влада знищує власне населення та обстрілює українські міста. Також він підтримав думку, що відмова від новоросії привела до війни та закликав агресора відкривати другий фронт.

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта виявили мобільний телефон з матеріалами ворожої пропаганди, заборонену символіку та друковані видання з нацистською та комуністичною символікою.

Зловмиснику повідомили про підозру за ч.1, ч. 2 ст. 436-1 (публічне використання символіки комуністичного, тоталітарних режимів) та ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України). Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 10 років ув’язнення.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии