У Харкові затримали групу велосипедистів, які виявилися коригувальниками ударів РФ

Кіберфахівці СБУ викрили та затримали у Харкові двох інформаторів рф, які збирали дані про підрозділи ЗСУ на території міста та наводили на ці об’єкти удари рашистів.

Як повідомив речник облправління СБУ Владислав Абдула, коригувальниками виявилися двоє безробітних мешканців міста. Вони переміщувалися по території Харкова на велосипедах і знімали місця, де, на їхню думку, дислокуються українські військовослужбовці.

15 років або довічне: у Харкові судитимуть коригувальника ракетного удару по університету ім. Бекетова

У подальшому фігуранти відмічали ці локації на гугл-карті та відправляли скріншоти з відмітками до свого куратора з рф. Співробітники СБУ затримали обох учасників групи «на гарячому» під час збору даних про дислокацію одного з підрозділів Сил оборони.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу. Згідно із санкцією статті, винним загрожує до 12 років тюрми.

Також у межах кримінального провадження перевіряється їхня причетність до наведення по Харкову російських дронів-камікадзе «Шахед» під час нічної атаки 1 серпня цього року.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии