У Харкові затримали шахрая, який за гроші обіцяв дружині загиблого воїна «повернути його з полону»

Військова контррозвідка Служби безпеки викрила харків’янина, який видурював 10 тисяч доларів у дружини загиблого воїна ЗСУ. Зловмисник «зіграв» на тому, що військовослужбовець загинув у так званій сірій зоні, тому його тіло ще не передали близьким. Дізнавшись про це, шахрай почав видавати себе за співробітника СБУ та переконувати жінку в тому, що її чоловік начебто перебуває в полоні у російських окупантів.

За грошову «винагороду» фігурант обіцяв їй своє сприяння у «поверненні» військового додому. Для вирішення цього питання зловмисник «гарантував», що внесе прізвище нібито полоненого воїна до списку на «першочерговий» обмін.

Займався продажем неіснуючих авто для ЗСУ: за шахрайство судитимуть жителя Лозової

Співробітники СБУ задокументували злочинні дії фігуранта і затримали його під час отримання грошей від потерпілої. При обшуку у зловмисника вилучили мобільний телефон із доказами незаконної діяльності.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, затриманому оголосили підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Планується обрання йому запобіжного заходу – тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии