У Києві знешкодили масштабне наркоугруповання, яке збувало наркотики на 50 млн грн (Фото, Відео)

У результаті спецоперації правоохоронці затримали дев’ятьох осіб, які були членами великої злочинної групи, що займалися виробництвом та розповсюдженням небезпечних наркотиків. За попередніми оцінками, загальна вартість вилучених наркотиків становить понад 50 мільйонів гривень. Фігурантам цієї справи загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Спеціалісти відділу стратегічних розслідувань Київської поліції спільно зі слідчими Солом’янського відділення поліції розкрили діяльність кримінальної організації, яка спеціалізувалася на виробництві та поширенні так званих “солей” на території Києва. У складі цієї групи були особи з Києва, Черкаської та Чернівецької областей, кожна з яких виконувала свої функції в організації: постачала необхідні реактиви та лабораторне обладнання для виробництва наркотиків, виробляла наркотики, організовувала їх транспортування та збут, а також відповідала за розподіл отриманих коштів.

Затримано трьох осіб за контрабанду кокаїну з Латинської Америки (Фото)

Наркоторговці збували наркотики за допомогою послуг поштової служби та методу “закладок” на території міста. Замовлення приймали через месенджери, і цей метод сприяв відмінному заробітку, значну частину якого вони вкладали в розвиток свого незаконного бізнесу.

Правоохоронні органи впровадили спецоперацію на території кількох регіонів для ліквідації наркоугрупування. Наразі дев’ять фігурантів справи підозрюються у незаконному виробництві, зберіганні та збуті наркотичних засобів у великих обсягах. Усіх підозрюваних було взято під варту.

Питання про подальші дії щодо інших учасників групи все ще розглядається. Cлідство здійснюється під керівництвом Солом’янської окружної прокуратури.

Комментарии