У мерії Харкова реорганізували управління, яке витрачало бюджетні кошти на сувеніри та тренінги

Сьогодні на позачерговій сесії Харківської міськради була внесена низка змін до структури виконавчих органів. Зокрема, було ухвалене рішення про реорганізацію Управління інноваційного розвитку та іміджевих проєктів Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту шляхом приєднання до цього департаменту. Про це повідомили у пресслужбі мерії.

Також у зв’язку з ліквідацією цього виконавчого органу функції управління комунальною установою «Муніципальний стартап-центр міста Харкова» покладені на Департамент цифрової трансформації.

Крім того, депутати проголосували за припинення діяльності Департаменту по взаємодії з міжнародними агенціями та фінансовими установами з передачею його функцій Департаменту міжнародного співробітництва.

Скасування необов’язкових тендерів у Харкові: куди перенаправлять фінанси

Нагадаємо, що за інформацією Харківського актикорупційного центру після початку повномасштабного вторгнення РФ Управління інноваційного розвитку та іміджевих проєктів уклало договорів на загальну суму 6,6 млн грн. Бюджетні гроші витрачали на проведення семінарів, тренінгів, навчальних програм, впровадження інноваційних проєктів та закупівлю сувенірів. Зокрема, купували кепки по 800-850 грн., світшоти по 1250-1500 грн., блокноти – по 650 грн. і Powerbank – по 1600 грн. 464 000 гривень заплатили за впровадження та супровід інноваційних проєктів щодо роботи з графікою та зображеннями в проєкті NFT, а 394 000 гривень – за організацію танцювального фестивалю “Незламний Dance”.

Після розслідування ХАЦ у міськраді був призначений позаплановий внутрішній аудит іміджевого управління, яке очолювала Вікторія Грецька-Миргородська. За результатами перевірки мер Ігор Терехов пообіцяв, що на найближчій сесії міськради приймуть рішення про його ліквідацію. Закупівлю на суму 198 тис. грн., які планували витратити на проведення тренінгу для підприємців креативних індустрій, скасували.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии