У місті Харківської області будують бомобосховище, розраховане на місяць безперервного перебування 400 людей

Для ліцею в Люботині Харківського району завершують будівництво бомбосховища найвищого класу А-4, яке зможе вмістити 400 чоловік. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За його словами, бомбосхивще будуть на кошти обласного бюджету та фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Роботи коштують майже 73 мільйони гривень. Закінчити будівництво плануюють уже в травні

“Наразі завершуємо оздоблювальні роботи, дороблюємо систему вентиляції, опалення, електропостачання. Також займаємося благоустроєм території. Уже влаштовано і підйомник для маломобільних груп населення. Його вантажопідйомність становить 250 кг”, – прокоментував виконавець робіт Владислав Худокормов.

Мер Харкова показав, як виглядає перша підземна школа у місті (Фото)

Бомбосховище, крім основної кімнати, матиме ще 10 приміщень: туалетні, фільтраційне, підсобне, електрощитове тощо. На випадок аварійного відключення світла сховище забезпечено дизельним генератором на 10 кВт. 

За даними пресслужбі ХОВА, бомбосховище розраховане на безперебійне перебування людей протягом одного місяця: на цей час вистачить запасів води, їжі та палива.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии