У прокремлівського тіктокера, який влаштовував провокації у Києво-Печерській лаврі, провели обшуки

Зловмисником виявився 46-річний мешканець столиці. На власній сторінці у соцмережі TikTok він розміщував дописи, в яких заперечував збройну агресію рф і дискредитував військово-політичне керівництво України. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Також фігурант брав активну участь у провокаціях на території Києво-Печерської лаври наприкінці березня і на початку квітня поточного року. Тоді він публічно підбурював людей чинити спротив законним діям представників влади та правоохоронців. Крім того, він безпідставно звинувачував українських захисників у розв’язанні війни.

Блогеру “Потону” з Харкова, який утік до Росії, оголосили ще одну підозру

Під час обшуку вдома у зловмисника виявили комп’ютерну техніку та мобільний телефон з доказами незаконної діяльності. Наразі слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників). Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии