Українські виробники безпілотників готові до заборони експорту китайських комплектуючих (Відео)

Українські розробники безпілотників активно готують аналоги комплектуючих для дронів, після заборони Китаєм експорту цих комплектуючих в інші країни. Зараз всі деталі для виробництва FPV-дронів, яких в Україні робиться понад 5000 на місяць, можна придбати в Україні.

Про це розповів виробник безпілотних літальних апаратів “Довбуш” та “Котигорошко” Володимир Яценко в ході інтерв’ю в ефірі Єдиного національного телемарафону.

«З 1 вересня Китай на рівні керівництва країни заборонив експорт комплектуючих для безпілотників. І вже деякі компанії китайські повідомили іноземних виробників, що не будуть постачати своє обладнання. Це з такого не досить приємного, але я б оцінював ситуацію трошки з іншого боку. Бо українські виробники зробили те, що я завжди закликаю, – “хлопці, давайте вже не будемо інтеграторами, давайте вже будемо виробниками по суті”. Вони дуже швидко переорієнтувалися, і, наскільки мені відомо, дві українські компанії вже виробляють аналоги китайському обладнанню і забезпечують ті потреби, які є зараз тут для виробництва безпілотників. Це дуже важливо, і я бачу в цій справі великий прогрес.» — розповів Володимир Яценко.

Перелік хвороб оновлено: Міноборони розширило можливості для мобілізації обмежено придатних чоловіків

Володимир впевнений, що через заборону експорту комплектуючих з Китаю колапсу серед виробників дронів не буде, та пояснив, чому він так вважає.

«Якщо брати масовий продукт, FPV-дрони, а їх зараз випускається за моєю оцінкою десь понад 5000 штук на місяць, то вони вже повністю виробляються з українських комплектуючих. І це просто супер. Я цим дуже пишаюся. Те що стосується більш великих, більш дорожчих безпілотників, то там є імпортні комплектуючі, але це вже не Китай, це вже трошки інший рівень, наприклад, Австралія, європейські виробники. Тобто колапсу на ринку виробників дронів через заборону експорту китайських комплектуючих не буде. Це мій впевнений прогноз», — пояснив Володимир Яценко.

Комментарии